lørdag den 5. april 2008

Unge kaster sten efter vuggestuebørn

Avisen.dk har en artikel som omhandler unge mennesker, der kaster med sten efter en vuggestue på Nørrebro. Da en forælder påtalte deres handlinger, så fik hun et slag over benet med et jernrør.

Måske skulle man lave nogle regler, som sikrer at politiet får en kopi af alle klassebilleder fra folkeskolerne i området kombineret med at alle børneinstitutioner skulle have et digital kamera.

Ihvertfald bør sådanne handlinger have konsekvens. Det mindste der burde ske, når de unge er lokaliseret burde være at de stilles for en ungdomsdomstol, som vil grille dem lidt omkring motiver og bevæggrunde til deres handlinger og udmåle en konsekvens.

De børn, som har måtte leve med angsten, skal have noget kompensation og her kunne opgaven være at de som led i deres konsekvens skal møde op og bage en kage til børnene, samt male noget af legesagerne på vuggestuens legeplads alt sammen finansieret af forældrene til de unge mennesker. En skriftlig undskyldning til den forælder, som fik et slag over benet bør også være inkluderet i denne fase af deres straf.

Når de forurettede således har fået en form for kompensation, så ville det idelle være at de unge aftjener nogle uger i et dagsprogram, hvor at de i løbet af en struktureret dag får både styr på skolen med lektiehjælp, samt coaching så de bedre kan disponere i fremtiden, suppleret med noget samfundstjeneste om lørdagen for at sende et signal til andre unge, som har vanskelig ved at disponere deres tid om at tænke sig godt om inden at de foretager en handling, som de måtte fortryde på det kraftigste bagefter.

Dvs. at de unge udstyres med ens kedeldragter og derefter står den på affaldsopsamling, samt havearbejde nede i parken. Forældrene kan få en vest med påskriften "vagt", så de kan være med til at sikre at de unge holdes til ilden uden at det skal koste en bondegård for samfundet til personale.

For det handler om at sende et signal til de unge om at trække vejret og kunne kede sig uden at det skal gå ud over ens medborgere. Det kræver træning - især hvis en person er vokset op i institutioner, hvor at de er blevet aktiveret dagen lang.

Når de er færdige med at sone deres konsekvens, så bør de få det skulderklap at de er gode nok og parate til at blive lukket ind i folden blandt andre samfundsborgere ved at man lader dem få plads som jurymedlemmer, når andre unge skal have bedømt deres handlinger.

Ingen kommentarer: