søndag den 13. april 2008

13-årige brændte spejderhytte af (Glumsø)

13-årige brændte spejderhytte af (Glumsø - Link: Danmarks Radio)

Lørdagen er lang og kedelig. Fritidsjobbene hænger ikke på træerne og pludselig tager det ene ord det andet og man ønsker noget spænding i hverdagen.

Inden at man får set sig om så står en hytte i flammer. En nedslidt hytte som de aldrig har hørt om før og som ingen formentlig savner.

Forkert!

Javist er spejderhytter ofte nedslidte. Penge blandt frivillige var der flere af da man opførte mange af dem i 50'erne. Der var også langt flere spejdere, frivillige osv.

Men det er ikke ensbetydende med at de ikke bliver brugt. Bloggens forfatter havde således sin datter ude og overnatte i en spejderhytte med sin klasse. Der var defekte toiletter og træværket havde set bedre dage, men det var sjovt og udfordrende at leve udenfor det rum, hvor at man er tryg.

Her er skadeslidte.

Nu blev ungerne sendt hjem til deres forældre og så er det op til de sociale myndigheder at finde på noget.

Det er ikke en optimal løsning.

Vi ved ikke hvordan om forældrene er i stand til at snakke med ungerne. Det vil være helt naturligt for dem at være at være så skamfuld over deres afkoms hærgen at de helt lader være med at tale med ungerne om det.

Hvad bliver resultatet? Nogle børn, som ikke får sat en grænse og som må vente på at social kontoret får lavet en samtale i hjemmet, hvorefter at der kan skrives nogle rapporter og løftes nogle pegefingre.

Hvad skulle der være sket, hvis ideerne på retsreformnu.dk var gennemført?

Børnene skulle være kørt hjem til deres forældre med besked om at de skal møde foran en "Teen court" næste lørdag. De vil blive kontakte af nogle unge mennesker, som vil snakke med dem og stå for deres forsvar.

Om lørdagen skal de så stå frem og tage ansvar for deres handlinger, hvorefter at 7-9 unge mennesker vil trække sig tilbage med en jurist og en sagsbehandler for at fastsætte deres dom.

Hvilken dom ville de få? Ja, de valgte den værste måde at ødelægge folks ejendom på rent juridisk. At brænde ejendom af. De kunne have smadret den med køller og have sluppet billigere. Det vil være op til den jury, som måtte være på vagt den uge, hvad konsekvensen skulle være.

Hvorom alt er så ville de modtage en dom som består af del-elementer:


  1. De skal skrive en undskyldning til medlemmerne af spejderbevægelserne, som nu ikke længere har dette sted at tage til i forbindelse med udflugter.

  2. De vil - set i lyset af forbrydelsen - blive udsat for den kraftigste konsekvens som retten råder over - dagsbehandling i et restriktiv system, hvor at deres dag er planlagt fra kl. 5 til 17 i et antal uger, før at de kan overgå uovervåget samfundstjeneste i et yderligere antal uger.

  3. Deltagelse i en sommer boot camp den efterfølgende sommer for at sikre at de får værktøjer til håndtere kedsomhed og blive udviklet som personer.

  4. Når straffen er udstået deltagelse som jurymedlem, så de kan forstå at de ikke blev dømt fordi at juryen var i ondt lune. De blev dømt på deres handlinger og som jurymedlem så er det ikke sjovt, det er nødvendig. Samtidigt så er deltagelsen et tegn på at de har udstået deres straf og de nu er rehabiliteret. (bortset fra et eventuelt økonomisk ansvar.)

  5. En økonomisk rådgiver hos kommunen, som skal være med til at planlægge en tilbagebetalingen af ødelæggelserne, som de formentlig skal slås med mange år fremover, når de bliver voksne, da man ikke kan postulere at forældrene har svigtet deres tilsynspligt med så gamle børn.

Hvad skal det hjælpe at de går rundt nede i anlægget ved søen og samler affald op?

  1. Det sender et signal om at sådanne handlinger ikke accepteres.
  2. Det hjælper de unge til at få sat en grænse
  3. Det aflaster familierne som ofte kan have svært ved at forstå at problemerne kan eksplorer op i ansigtet på dem.

Ingen kommentarer: