mandag den 12. maj 2008

God ide til en sommerferie aktivitet i Gellerup

Nu har en flok unge besluttet at jage landets forsvar ud af Gellerup. Måske er de ikke bekendt med, hvorfor at vi har et forsvar, måske tror de at de skal bevise at de er sejere end soldaterne.

Hjemmeværnet drevet på flugt i Gellerup, Avisen.dk, 11. maj 2008
Hjemmeværn angrebet af indvandrere, 180grader, 11. maj 2008
Hjemmeværnet tog Flugten.........., debat tråd på BT's debat forum

Skyldes det sidste, så er det måske tid til en sommerferie aktivitet. I en by i Missouri, som hedder Blue Springs har man hver sommer en "summer boot camp".

Det er en hel uge, hvor at unge får lov til at teste dem selv af samtidig med at de lærer om forskellige værdier. De fleste er tilmeldt på grund af deres handlinger, men mange kommer for at prøve sig selv af.

Baseret på det originale amerikanske program, så er et forslag til en dansk udgave at læse her på Center-validerings hjemmeside.

Det afgørende sprøgsmål er om de unge er seje nok eller om de vil gå til grunde, hvis de bliver udfordret. Er de til mere end at være triste og plaget af kedsomhed, når livet går dem forbi?

Her bør forældrene træde i karakter. Hvis de vil bestemme i kvarteret og undgå at sætte lejligheden over styr, når bestyrelserne i boligforeningener føler trang til at statuere nogle eksempler, så bør de gå forest og planlægge sådan en boot camp, hvor at de unge kan noget om opførelse, samfundsværdier, men ikke mindst dem selv, når den fysiske motion kombineres med foredrag og hjemmeopgaver.

De kan etablere rammerne, de kan rette henvendelse til erhvervsliv og myndigheder som gruppe og låne ressourcer af disse, de kan gå sammen om at finde ud af hvilken legeplads, som trænger til renovation og lade de unge renovere denne istedet for at gøre det på en aktivitetsdag.

Mulighederne er der for den voksne generation til at blive herre i eget hus igen.

Men de eneste som kan tage dem er forældrene og det helst før end siden inden at de unge ødelægger det for dem selv.

Ingen kommentarer: